7% van onze non-verbale communicatie onthouden we.
De ervaring of het gevoel vergeet je nooit!

Samen met de paarden gaan we ervaren en voelen hoe de dingen bij jou in elkaar zitten.

Het paard is mijn collega wanneer we gaan samenwerken met de paarden. We gaan jouw eigen oplossingen vinden. Dat ga  je doen door samen met een paard een  activiteit uit te voeren. Hierbij blijf  je met je eigen benen op de grond staat. Ervaring met paarden heb je niet nodig.

De paarden zijn op allerlei manieren in te zetten bij het begeleiden en coachen. De verschillende reguliere coachtechnieken kunnen ingevoegd worden tijdens de coachsessies met paarden. Hierbij kun je denken aan:

  • cognitieve denk- en gedragstechnieken
  • systemische benaderingen

 

Met paarden omdat

  • ze feilloos gedrag en emoties waarnemen 
  • ze reageren op het totale gedrag
  • ze net als mensen sociaal zijn
  • ze net als mensen kuddedieren (denk aan families, vriendenkring, bedrijven) zijn
  • ze erg veel mogelijkheden voor confrontatie, oefen- en leermogelijkheden biede

 

Over de paarden 

Het paard is een kuddedier en een prooidier. Kuddedieren hebben de kudde nodig om te overleven. Een paard zonder kudde gaat dood.

Iedereen in de kudde heeft zijn/haar eigen taak en ja er worden ook taken van elkaar waargenomen of tijdelijk overgenomen. Om een goed werkende kudde te zijn weet ieder paard haarfijn wat de eigen kwaliteiten zijn en wat hij/zij leuk vindt om te doen.

Alle paarden in de kudde zijn even belangrijk want elk paard heeft zijn/haar taak en nut voor de ander.

Natuurlijk is het niet altijd koek en ei in de kudde. Wanneer er een probleem is of er gebeurt iets wat consequenties heeft voor de paarden in de kudde dan zal gedaan worden wat als eerste nodig is om de kudde rustig en veilig te krijgen. Een verstoring in de kudde tast de rust en veiligheid aan die nodig is om te overleven. De noodzaak tot actie is dus groot.

Om de doelstelling van de kudde te halen is emotionele stabiliteit noodzakelijk. De paarden in de kudde zorgen hier onderling voor. Zodra mensen en paarden samenkomen vormt dit direct een kudde.

Bij de paarden ga je ervaren op een emotioneel veilige manier. Je gaat ervaren en zichtbaar krijgen wat jouw bijdrage is in een kudde/ groep. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om te groeien en te ontdekken wat de mogelijkheden voor jou zijn.