smeren tegen verbranden preventie

Preventief AAN DE BAK op elk niveau

……. want voorkomen is beter dan genezen.
Wil je begrepen worden zodat vooruitgang ingezet kan worden? Voor jou en voor je organisatie?

Wil je het beste uit jezelf halen? Of het beste uit je team? En wil je de weg vrijhouden voor succes?

Iedereen heeft kansen, kwaliteiten en doelstellingen. Om doelstellingen te behalen is het noodzakelijk om de kansen en kwaliteiten zo snel mogelijk boven water te verkrijgen. Samen met de paarden krijgen we de kansen en kwaliteiten snel zichtbaar.

voorkomen is beter dan genezen

Er wordt met een paard een activiteit uitgevoerd. Tijdens het uitoefenen van de activiteit worden gedragingen zichtbaar met daarbij de reactie van het paard en andere deelnemers. Hiermee worden kwaliteiten en kansen direct zichtbaar waarna direct kansen ervaren kunnen worden. Nieuwe ontdekkingen kunnen uitgeprobeerd worden om te ervaren hoe de doelstelling behaald kan worden.

Over de paarden

een kudde

Paarden zijn kudde en prooidieren. De kudde heeft het paard nodig om te overleven. Alleen gaat hij dood.

Iedereen in de kudde heeft zijn/haar eigen taak en ja er worden ook taken van elkaar waargenomen of tijdelijk overgenomen.

Om een goed werkende kudde te zijn weet ieder paard haarfijn wat de eigen kwaliteiten zijn en wat hij/zij leuk vind om te doen. Dit weten ze ook van elkaar.

Alle paarden in de kudde zijn even belangrijk want elk paard heeft zijn/haar taak en nut voor de ander.

Natuurlijk is het niet altijd koek en ei in de kudde. Wanneer er een probleem is of er gebeurt iets wat consequenties heeft voor de aarden in de kudde dan zal gedaan worden wat als eerste nodig is om de kudde rustig en veilig te krijgen.

Een verstoring in de kudde tast de rust en veiligheid aan die nodig is om te overleven. De noodzaak tot actie is dus groot.

twee fjorden

Om de doelstelling van de kudde te halen is emotionele stabiliteit noodzakelijk. De paarden in de kudde zorgen hier onderling voor. Zodra mensen en paarden samenkomen vormt dit direct een kudde.

Bij de paarden ga je ervaren op een emotioneel veilige manier. Je gaat ervaren en zichtbaar krijgen wat jouw bijdragen  is in een kudde/ groep. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om te groeien en te ontdekken wat de mogelijkheden voor jou zijn.

De doeltreffendheid en snelheid waarmee de paarden werken kan ook bij jou ingezet worden!