Samen met een paard AAN DE BAK voor jouw persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching kan op veel verschillende manieren.
Wil je coaching met een paard? Dan gaan we samen aan de bak! Bij coachen met een paard (oftewel Equine Assisted Coaching) wordt het paard ingezet bij het coachen of begeleiden van (groepen) mensen. Samen met een paard ga je een activiteit uitvoeren die plaatsvindt in een bak of in een afgezette ruimte. Wat je gaat doen is helemaal afhankelijk van jouw coachvraag. 

Coachen met paarden is ervarings- en oplossingsgericht, de wijze van samenwerking met de paarden geeft je een ervaring waarmee je een eigen oplossing kan vinden. Deze ervaring wordt verkregen door middel van het uitvoeren van een activiteit met het paard. De activiteit vindt altijd plaats naast het paard en met beide benen op de grond. Ervaring met paarden is niet nodig voor deze wijze van coaching.

 

De coachvraag

Voorafgaand aan de coachsessie kan een coachvraag of thema worden ingebracht. Thema’s kunnen bijvoorbeeld ingaan op situaties die zich voordoen in het werk of in het dagelijks leven, zoals ondernemerschap, leiderschap, vertrouwen, relaties en persoonlijke effectiviteit. Maar ook zonder vragen of thema’s kan er veel geleerd en ontdekt worden.

 

Verschillende coachtechnieken

Allerlei verschillende technieken kunnen ingezet worden tijdens het coachen met een paard. Hierbij kun je denken aan:

  • Voice Dialogue
  • Oefeningen met cognitieve gedragstechnieken
  • Systemische benaderingen

 

Wat is mogelijk

  • Kennismaking met een korte intake van ongeveer 1 uur (kosteloos)
  • 2 of meer coachsessies met een paard  van 1 á 2 uur
  • Afrondend gesprek zonder of met paard erbij